Edellinen viikko oli pääasiassa palauttelua, kävin uimassa ja salilla juoksemisen sijaan. Muutama lyhyt erittäin hidasvauhtinen lenkki kuvioihin sisältyi. Lauantai oli minulla kokonaan vapaapäivä, joten silloin päätin yrittää vähän pidempää lenkkiä ja tuloksena oli tämän vuoden matkaennätys, 14 km. Tunne juoksun jälkeen oli yllättävänkin hyvä, odotin että olisin ollut paljon enemmän lopussa. Kyllähän tässä silti vieläkin tuntee juosseensa.

Ruokavalio oli viime viikolla todella esimerkillinen ja uskonkin, että sen avulla pystyin pudottamaan aika reippaasti painoa. Nyt taas juoksukilometrien lisääntyessä uskon, että myös ruokahalu kasvaa ja kokonaislaihtuminen saattaa jäädä jopa lisääntyneestä aktiivisuudesta huolimatta pienemmäksi.

Juoksumusiikista piti puhumani. Käytän kuulokkeita korvillani ehkäpä kerran viikossa, juuri silloin kun lenkille lähteminen tuntuu kaikkein vaikeimmalta. Olen kokeillut useita tyylilajeja death-metalista iskusävelmiin ja olen kokemuksen perusteella havainnut, että melko yksinkertaiset mutta tarttuvat pop- ja rockrallit ovat juoksun tahdittajina parhaita. Mitään turhan progressiivista on turha valita, sillä en pysty kuitenkaan juostessa täysillä keskittymään siihen kuuntelemiseen ja näin ollen se menee vähän hukkaa. Samoin kaikki rankimmat örinät, vaikka niitäkin silloin tällöin kuuntelen vapaalla, eivät kuitenkaan jostain syystä juostessa toimi. Kerran tosin kuuntelin Cult Of Lunan tuotantoa räntäsateessa teollisuusalueella juostessani ja kyllähän silläkin makoisaan post-apokalyptiseen tunnelmaan pääsi.

Eli yksinkertaisia, meneviä biisejä motivoimaan silloin, kun taivallus on muuten vaikeaa. Rocky-montage on aikamoinen legenda, mutta toimii takuuvarmasti. Teininä kuuntelin paljon Nirvanaa, ja nyt viime aikoina se on palannut kuulokkeisiini kun olen tajunnut että toimii juostessa hemmetin hyvin. Nightwishin tuotannosta löytyy erinomaisia juoksubiisejä ja Muse potkii kuin känninen hevonen. Turisasta suosittelen myös raskaamman musiikin ystäville, erinomaisen mahtipontista tykitystä ja tossu menee toisen eteen kuin itsestään.

Erikoismainintana vielä elokuvamusiikki, Vangelis, Morricone ja Williams ovat tehneet paljon musiikkia, jotka toimivat valkokankaalla loistavasti, mutta kokeilkaapa samaa juoksukuulokkeissanne ja jonkinlainen valaistuminen siinäkin on mahdollista saavuttaa.